Top Menu

Pijnlijke vingerHebben jullie dat nu ook?
Dat je vinger zo pijn doet dat je niet kunt borduren?

Zondag heb ik een hele tijd gewerkt aan dit werkje. De stof is heel erg hard en je moet je naald dan ook een flinke duw geven om door de stof te raken. Een flinke duw geven doe ik door mijn middelvinger tegen de achterkant van de naald te duwen. Zo komt het wel eens, dat het vel van mijn middelvinger er af gaat na een tijdje. 

Nu wou ik vandaag hieraan verder borduren maar.... aaauuuwww!
Ik kreeg mijn naald amper erdoor geduwd. Ik heb enkel de twee bruine lijntjes onderaan kunnen doen en toen ben ik echt moeten stoppen omdat het té pijnlijk werd...
Met een vingerhoed of plakker op mijn vinger kan ik echt niet werken.
Hoe lossen jullie dit op?

12 opmerkingen :

 1. Ja Tania, dat kennen we en ik kan ook niet werken met vingerhoeden.
  Ik los het op door een andere vinger proberen te gebruiken of een ander werkje met minder harde stof.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, bekend probleem...ik steek ook wel eens in het vel van mijn duim, ook erg pijnlijk, in de knokkel he.
  En mijn rechtermiddelvinger is regelmatig open, en je hebt gelijk, een pleister of vingerhoed helpt niet.Dan maar wat anders doen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan er niet over meepraten omdat ik altijd naai met een vingerhoed , kan hem niet missen ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja,ik heb wel eens een blaar op m'n vinger gehad, het lukt me ook niet om te werken met een vingerhoed, maar als m'n vinger zoveel pijn doet, en ik toch door wil, gebruik ik een leren vingerhoed, en/of andere vingers...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier,gelukkig, nog niet al teveel last van.
  Misschien is het een idee om de stof vantevoren even in warm water te laten liggen zodat deze wat soepeler wordt?
  Het is maar een idee, maar het zou kunnen werken,helaas heb je daar nu niets aan.
  Succes ermee.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Tania,

  Ai dat probleem ken ik niet , hoop dat je een oplossing vind hiervoor.

  Misschien kan je het patroon op een soepelere stof maken ipv deze te blijven gebruiken?

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan er over meespreken, is zeker niet leuk en pijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het (nog) niet gehad dat het vel van mijn vinger eraf ligt door het borduren. De enige oplossing is denk ik wachten totdat het geheeld is...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken dit probleem helemaal, heb soms een bloedend gaatje in mijn vinger. Heb een vingerhoed gekocht, maar hiermee werken is een drama. Dus volgens mij gewoon een dag of 2 wachten, doe ik meestal ook, en dan gaat het weer.
  Groetjes,
  Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien een dunnere naald gebruiken...?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. als ik vrij intensief borduur heb ik het ook soms voor. Even gaan scrappen, kaartjes maken of lezen dan maar tot de vinger genezen is....
  een vingerhoed lijkt me ook niet zo handig, weg fijn gevoel voor het sturen van je naald....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb door het quilten een vingerhoed leren gebruiken en nu vind ik hem ook bij het borduren heel prettig. Je hebt er een nodig met een opstaand randje en hij moet echt goed passen, hij moet niet zomaar weer van je vinger vallen. Ik ben er nu zo aan gewend dat ik vaak gewoon vergeet dat ik een vingerhoed op heb en dat ik het vervelend borduren vind zonder. Ik raad je aan er toch aan te wennen, ik had ook altijd mijn middelvinger open liggen en nu, nu ik wel 30 uur in de week handwerk of quilt heb ik nergens last van.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt om een berichtje na te laten.

Copyright © Handmade by Poekietoe. Designed by OddThemes