Top Menu

Beginners tips : Zoom afmeten en strijken

Als beginnende naaister, merk ik soms 'handige weetjes' op, die voor gevorderden misschien zo evident zijn, dat het hen niet meer opvalt. Voor een beginneling als ik, zijn het die kleine zaken die het leren naaien net iets makkelijker maakt.

Daarom deel ik mijn 'Beginners tips' graag, zodat het ook andere beginners het iets makkelijker kunnen hebben.

Wat voor een gevorderde naaisters misschien een alledaags 'kneepje van het vak' is, leek voor mij een 'struggle of life'. 
Het leek me echt onmogelijk om een zoom overal netjes op 3 cm (of 2 of 1...) omgezoomd te krijgen.

Het zoommaatje en ik waren niet zo'n maatjes bleek.
Hoe ik ook mijn best deed om met het zoommaatje overal een even brede zoom te krijgen... het lachte me vierkant uit.

Ik probeerde dan ook tevergeefs mijn stof over/onder/langs het zoommaatje om te vouwen en dan vast te spelden.

Tot ik de gouden top kreeg!
Nu zijn het zoommaatje en ik dikke vrienden.
Ik gebruik het om mijn zoom af te meten en op 3 cm (of 2 of 1...) een speld te steken waar mijn vouw moet komen.
Nadien kan ik dan op de spelden de zoom omvouwen en strijken, zodat dit overal even groot is.

Tip : neem spelden met een klein kopje, anders zit het kopje in de weg tijden het strijken.

 

3 opmerkingen :


  1. شركة المثالية للتنظيف

    شركة المثالية توفر علي ربة المنزل عناء التنظيف، والمواظبة علية بإستمرار، خصوصا وأن ربة المنزل الآن يكون عليها مهام كثيرة شاقة ولا يكون لديها مساحة من الوقت للقيام بمهام التنظيف، وليس فقط التنظيف هي من مهام الشركة بل أن الشركة أيضاً تُقدم مجموعة مُختلفة من الخدمات الأخرى التي تخدم راحة عُملائها، بالإضافة إلي تقديم مُستوي عالي من الكفاءة في تنفيذ الخدمة. خدمات شركة المثالية: ولأن شركة المثالية تقوم علي راحة عُملائها في تقوم بتوفر مجموعة مُختلفة من الخدمات مثل: • تنظيف الستائر. • تنظيف المفروشات. • تنظيف السجاد والموكيت. • تنظيف الكنب. • تنظيف المجالس. • مُكافحة الحشرات. • رش مُبيدات. • تسليك مجاري. حيثُ أن لدينا مجموعة من أكفأ العمُال والأيدي العاملة، بالإضافة إلي اننا يوجد ليدنا أحدث أنواع الأجهزة والماكينات التي تُساعدنا في عملنا، بالإضافة إلي أن المساحيق المُستخدمة في عمليات التنظيف نقوم بإستيرادها من الخارج، وهي مُصرحة من وزارة الصحة ولا ضرر عليها. كما أن شركة المثالية تستقبل تليفونات عُملائها علي المدار اليوم لإستقبال طباتهم وإستفسارتهم بإستمرار. عزيزي العميل نُحاول أن نوفر لك جميع ما تحتاج إلية، علاوة علي ان أسعارنا لا تقبل المُنافسة.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt om een berichtje na te laten.

Copyright © Handmade by Poekietoe. Designed by OddThemes