Top Menu

Nieuw begin


Vorige week zag ik op de blog van Frederika een prachtige omslagsjaal.
Mijn vingers begonnen meteen te jeuken.

Gisteren een paar bolletjes gaan halen.
Ik heb heel lang getwijfeld of ik wol of katoen zou nemen.
Heb uiteindelijk voor Catania katoen gekozen, maar nu weer ik niet of ik daar zo gelukkig mee ben.
Met wat maken jullie meestal sjaals?

Gisterenavond ben ik dan aan mijn sjaal begonnen.
Op het bolletje stond haaknaald 2,5 - 3,5.
Ik was begonnen met een haaknaald 3.
Dit gaf een mooi egaal  geheel, maar het was nogal stijf.

Vanmorgen dan alles terug uit getrokken en haaknaald 3,5 erbij genomen.
We moesten vandaag zo'n 3 uur in de auto zitten, dus ik wist wat doen ;-)

De sjaal is nu minder egaal, maar wel soepeler.
Maar ik twijfel nu toch of katoen de goeie keuze is...

10 opmerkingen :

 1. Ik vind het een erg mooie omslagsjaal wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het wordt mooi! Ik heb ook een sjaal van katoen, en vind dit prettig dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Word wel mooi, Ik heb het met acryl gehaakt, vind ik persoonlijk wat soepeler voor een omslagdoek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms gebruik ik katoen voor een shawl, maar een dunne acryl kan ook prima! Action heeft die op het moment, maar baby-soft van Zeeman is ook heerlijk om hiervoor te gebruiken, voordeel...acryl is veel goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit een sjaal gehaakt. Ben nu 1 aan het breien, van een merino wol. Denk dat ik voor haken ook een dunne wol of acryl zou gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik zou dunne wol gebruiken, het heeft meer veerkracht waar door het mooier valt. en wol vind ik het voordeel hebben dat je het `s winters als zomers kan dragen, geen gekriebel van acryl in je nek als het warm wordt.
  ik vind het wel een mooi patroon en als je toch niks anders hebt te doen ( ;-) dan zou ik hem nog eens haken met wol.
  Het zwart vind ik een mooie kleur er voor.....
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ps. met veerkracht bedoel ik elastisch
  groetjes miek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf zou ik hem nooit met katoen haken. Hij is niet heel warm en zelf vind ik het nogal zwaar worden. Ik zou een fijnere wollen garen nemen, is zachter en draagt ook zomers lekker. Maar daarover verschillen de smaken hoor! Het patroon is super en jou sjaal wordt heel mooi! Zelf gebruik ik graag garen van Drops, maar is wel wat duurder.
  Liefs, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen

Heel erg bedankt om een berichtje na te laten.

Copyright © Handmade by Poekietoe. Designed by OddThemes