Top Menu

Van maxi naar midi


Ik vond mijn maxi kleed uit mijn vorige posting zo goed zitten, dat ik nog een kleed maakte uit resten van mijn zomerjurk en mijn broek. (Oeps, nu zie ik dat ik mijn broek nog nooit getoont heb, dat is iets voor een volgende keer ;-) )

Ook nu weer, liep alles niet zoals het hoort van de eerste keer.
Toen ik bijna klaar was, realiseerde ik me, dat ik voor het rok gedeelte de naadwaarde was vergeten bij te tekenen... Ik had het alleen maar in grote letters op mijn patroon geschreven, aan elke zijkant, dat ik de naadwaarden moest bij tellen. 

Toch maar even geprobeerd of het me niet lukte met die paar cm minder...nee hoor :-(
Gelukkig had ik nog stof genoeg om de achterzijde van de rok opnieuw te knippen, deze keer mét naadwaarde! Dus alles terug los gemaakt en opnieuw.

Ook de biais was te kort geknipt, dus ook hier uithalen , nieuwe biais knippen. Onder het motto liever te veel dan te weinig, mijn nieuwe biais 10 cm langer geknipt, om dan 11cm over te houden nadat die eraan gezet was...!
Ik begrijp het nog niet, maar zo was het.

Uiteindelijk heel erg blij met het resultaat :-)
Ohja, het patroon komt uit "Stitched by you" lente/zomer 2018.


1 opmerking :

Heel erg bedankt om een berichtje na te laten.

Copyright © Handmade by Poekietoe. Designed by OddThemes