Top Menu

Cosy zetelhang broek


Toen ik onlangs met mijn ma in de stoffenwinkel verzeilt geraakte, zag ze een zacht stofje voor een 'cosy zetelhang broek'.

Nog geen idee van patroon, namen we een goeie 1,10 meter mee.
Ik heb nog niet zo veel ervaring, maar had het gevoel dat dit erg krap zou zijn.
Mijn ma wou eerst maar 1 meter meenemen, onder het moto 'Ik ben niet zo groot'...

Na een patroon gekozen te hebben in de 'Simplicity', was het eerste wat ik zag, dat je 2 meter nodig had!
Op het patroon lagen de pijpen min of meer onder elkaar.


Gelukkig was het een vrij breed model, dus patroon wat aangepast, pijpen wat smaller gemaakt, zodat ze naast elkaar op de stof konden. In plaats van 2 zakken, maar 1 zak en de lendeband de helft smaller gemaakt... en hop je krijgt een broek uit 1,10 meter stof.

Ik vond de uitleg van de broek vrij moeilijk. Ik ben nog een broek aan het maken uit een andere Simplicity, die veel makkelijker is uitgelegd, dus die er even bij gepakt. Wel vreemd, dat in hetzelfde tijdschrift de werkwijze, compleet kan verschillen.

Een reactie posten

Heel erg bedankt om een berichtje na te laten.

Copyright © Handmade by Poekietoe. Designed by OddThemes